Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ako zmeniť Slovensko k lepšiemu?

.stanislav Sekereš .názory .názory

Život Jána a Martiny a ich zákerná smrť sú asi najsilnejším majákom, aký Slovensko vo svojej krátkej histórii malo. Nedá sa ničím zmazať ani začierniť. Volá po spravodlivosti.

čo môžeme spraviť, aby sa tá úkladná vražda vyšetrila a aby sa Slovensko zbavilo celej tej chobotnice, ktorá ho dusí svojimi chápadlami? Aj keď sa nám to možno nebude páčiť, riešenie leží najmä v politike. Pre akúkoľvek výraznejšiu zmenu k lepšiemu je absolútne dôležité to, akí ľudia sedia v parlamente a vo vláde. A preto rozhodujúce bude, akých ľudí si v najbližších voľbách zvolíme. Musíme si však vopred uvedomiť a pripraviť sa na to, čo nás do tých volieb čaká. 

Tí, ktorým momentálny bezútešný stav vyhovuje, sa takmer istotne budú snažiť, aby k žiadnej zmene k lepšiemu nedošlo. A budú do toho investovať veľa peňazí. Myslím si, že môžeme očakávať, že ešte do volieb vzniknú aj také nové politické strany, ktorých jediným cieľom bude iba rozdrobiť hlasy ostatných strán. A na to budú mať aj bohatý marketingový balík. 

Taktiež nás asi čaká masívna očierňovacia kampaň. Cez armádu najatých internetových diskutérov alebo emailových a fejsbúkových rozosielačov, ktorí budú vo veľkom podsúvať rôzne povymýšlané obvinenia na tých politikov, ktorí nespolupracujú s mafiou. Cieľom tohto očierňovania je vytvoriť akési šero, kde sa nedá rozoznať dobro a zlo. Aby si ľudia povedali, že všetci politici sú rovnakí a aby rezignovali a nešli voliť. Čo u nás pravidelne robí takmer dva milióny ľudí. 

Ale ak chceme zmeniť Slovensko k lepšiemu, tak nesmieme byť leniví. Budeme sa musieť trpezlivo prehŕňať celým tým množstvom informácií, čo sa na nás budú valiť. A nemávnuť len tak nad všetkými rukou. Pretože nie je pravda, že všetci politici sú rovnakí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite