Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegriniho špáradlo v našich očiach

.eugen Korda .názory

Tak som si vypočul programové vyhlásenie vlády, s ktorým predstúpil pán Pellegrini pred poslancov. Nečakal som síce nič prevratné, ale čo je veľa to je veľa.

Eugen Korda

veď čo prevratné môže chcieť povedať o svojich úmysloch vláda, ktorá tu v podstate vládla doteraz. Robert Fico a Robert Kaliňák v nej síce už nie sú, ale ich duch straší v ministerských hlavách a ovláda ich naďalej.

To, čo sa však v piatok  podarilo predviesť novovymenovanému predsedovi vlády, hraničí s tupou bezohľadnosťou k tomu, v akom stave sa naša spoločnosť nachádza, k tomu, čo sa tu v posledných týždňoch prihodilo a k tomu, čo by každý slušný premiér, ktorý sa uchádza nielen o dôveru poslancov, ale hlavne o dôveru verejnosti, povedal. 

Lenže pre tento Ficov klon bolo dôležitejšie poďakovať za všetko, čo jeho bývalý (a asi aj terajší) šéf pre túto krajinu vykonal, pochváliť sa sociálnymi istotami a pourážať opozíciu, ktorá tu vraj vyvoláva napätie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite