Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Naozaj ponúkol Fico Kiskovi predčasné voľby?

.michal Magušin .názory

Premiér v demisii Fico tvrdí, že Kiskovi ponúkol aj alternatívu s predčasnými voľbami. Prezident oponuje tvrdením, že sa o žiadnych alternatívach nebavili.

Michal Magušin

výrok Roberta Fica z tlačovej konferencie po dnešnom predsedníctve Smeru sa na prvé počutie zdá skôr nejakým rétorickým prešľapom, popletením si osôb a slov. Fico, ktorého sa dotkla narážka novinárky na jeho správanie v Prezidentskom paláci pri podávaní demisie, rečnil o tom, ako vyzeralo zapojenie Kisku do celej rošády s pádom vlády a vznikom tej novej. Hovoriac o Kiskovi povedal: „Ja som mu ponúkol tri alternatívy: voľby siedmeho júla, voľby 29. septembra alebo riešenie, ktoré bude znamenať pokračovanie štandardnej vlády. (…) Padlo rozhodnutie, že sa prijíma tretí variant a ja som tento variant akceptoval.“

Tieto slová znejú šialene. Žeby prezident, ktorý sa osobne objavil na prvom spomienkovom zhromaždení, človek, na ktorého premiér trápne zaútočil s rečami o prejave písanom v zahraničí a o konšpiračných stretnutiach so Sorosom na piatej Avenue, žeby sa tento prezident v zlomovej chvíli priklonil k jemnejšej alternatíve, k bábkovej vláde a nie k šanci na podstatnú zmenu pomerov v štáte?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite