Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo by ste robili na Kiskovom mieste?

.michal Magušin .názory

Prezident práve reálne rozmýšľa, či a za akých podmienok pustí Fica na Ústavný súd. Nie je to vôbec ľahké zvažovanie. No existuje človek, ktorý v tom má jasno úplne najviac.

Michal Magušin

premiér chce dobrovoľne odísť a odchod vykšeftovať s prezidentom. Znie to tak neuveriteľne, že to skoro v každom komentári sprevádza spojenie „novinárska kačica“. Ale je to tak. Robert Fico už nechce byť premiérom, ale zároveň nechce skončiť ako Mečiar, opľuvaný na filmovom plátne a skrytý v nevkusnej Elektre. Chce žiť s honorom rozvážneho sudcu, sedieť na košickej Hlavnej pri letnom západe slnka, v príjemnej spoločnosti. Bez krutej Bratislavy. Rešpektovaný. A možno aj milovaný.

Ale chápem, že sa vám nechce veriť.

Len si to predstavme. Jedného dňa príde Fico vo vznešenom sprievode ku Kiskovi a hovorí mu: „Pán prezident, chcem sa stať predsedom Ústavného súdu. Mám to premyslené, ale musím mať vaše slovo, že ma vymenujete za sudcu a potom za predsedu. Na všetkom ostatnom sa vieme dohodnúť.“ Andrej Kiska je v šoku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite