Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kremeľ nám tlieska, NATO je znepokojené

.eugen Korda .názory

Robert Fico sa bije do pŕs, že dovedie Slovensko do jadra Európskej únie. Na Ministerstve obrany prebieha celkom opačný proces.

Eugen Korda

trojhviezdičkový generál Peter Gajdoš, ktorý začal svoju vojenskú kariéru ešte v čase hlbokého komunizmu, ho usilovne kormidluje nielen do korupčných vôd, ale celkom nenápadne aj do náruče nášho dlhoročného zotročovateľa z Moskvy. Výdatne mu v tom pomáha (alebo celý proces riadi) Ján Hoľko, ktorý študoval na podobných školách a vzdelávanie ukončil na Vojenskej politickej akadémii. A tú mohli dokončiť len naozaj „kovaní" a „preverení" komunisti. 

Podozrenia z netransparentného a korupčného správania tohto ministerstva viedli až k tomu, že opozícia sa rozhodla zvolať mimoriadnu schôdzu Národnej rady, kde by pán minister mal vysvetliť, prečo všetko tak úporne tají. Lenže najvážnejšie varovania na verejnosť vysiela štátny tajomník Róbert Ondrejcsák. Tento nominant Mostu-Híd už viackrát poukázal na konanie vedenia tohto ministerstva, ktoré nie vždy smeruje tam, kde smeruje oficiálna obranná doktrína SR. 

„Aby sme nepočuli potlesk z Ruska a  z centra NATO znepokojivé otázky.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite