Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sprisahanie proti prezidentovi

.jozef Šátek .eugen Korda .názory

Minister vnútra a policajný prezident spustili proces, ktorý by mal viesť k likvidácii prezidenta Andreja Kisku. Odpoveď hľadajte v nasledujúcich slovách tohto článku.

polícia /NAKA/ vraj už nejaký čas vyšetruje prezidenta a jeho firmy s cieľom preukázať mu daňové podvody. Na tlačovej konferencii to v prítomnosti ministra vnútra oznámil prezident policajného zboru Tibor Gašpar. Vraj tak rozhodla prokuratúra. Odhliadnuc od toho, či sa prezident /jeho firma/ takýchto podvodov dopustili, je vyšetrovanie hlavy štátu neprípustné. On totiž z titulu svojej funkcie požíva procesnoprávnu exempciu – privilégium nestíhateľnosti. To v laickej reči znamená, že je osobou vyňatou z právomoci orgánov činných v trestnom konaní a súdu. Jeho trestné stíhanie či len vyšetrovanie vo veci pre daňový delikt je neprípustné. To bývalý pedagóg a dnes pravá ruka Roberta Kaliňáka nevie, alebo nechce vedieť?

Tibor Gašpar však zamlčal aj iné závažné fakty. Rozhodnutie o zmene toho, kto bude vyšetrovanie vykonávať, hodil na Generálnu prokuratúru. Tá požiadala, aby dve vyšetrovania boli vykonávané súčasne na jednom policajnom úrade. To je celkom v poriadku. Zamlčal však fakt, že GP SR nemôže prikázať určitému policajnému útvaru, aby vykonával určité vyšetrovanie, pretože žiadny zákon jej takéto oprávnenie nedáva.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite