Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ficovi sme ľahostajní tak, ako je jemu ľahostajný osud lesov

.eugen Korda .názory

Robert Fico nepodporí ochranárov z iniciatívy "My sme les". Nestretne sa s nimi. Vraj nemá čas. Čas lesov však určite príde a on bude veľmi prekvapený, čo mu naše hory povedia.

Eugen Korda

je isté, že predseda vlády nemá rád ľudí. Teda okrem tých, ktorých rád má a robí všetko preto, aby ich čakala pekná budúcnosť, tučné bankové kontá a beztrestnosť. Nie je ich veľa. Dali by sa porátať na prstoch niekoľkých rúk. Ale čo my, ten zvyšok? 

Prečo nemá rád niekoľko miliónov občanov tejto krajiny, medzi ktorými sú dokonca aj desaťtisíce jeho voličov? Odpoveď je jednoduchá. My ostatní, neprivilegovaní, sme ako tie stromy, ktoré treba vyrúbať, porezať, naštiepať a spáliť vo fabrikách na teplo. Nie sme pre neho nič iné, len palivo na podkurovanie v kotloch jeho moci a prostriedkom na sústavné bohatnutie jeho spojencov. Tak, ako mu je úplne jedno, čo sa deje s lesmi, tak mu je ukradnutá aj naša budúcnosť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite