Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V čom sa Fico mýli

.rudolf Zajac .názory

Na prstoch poslancov ešte ani neuschol pot z hlasovacieho zariadenia pri schválení „poplatkového“ zákona a náš chrabrý premiér už promptne zareagoval.

„Veľmi pozorne sledujem každú jednu legislatívu, ktorá ide cez vládu, ale aj tú, ktorú predkladajú poslanci,“ povedal Robert Fico pre SME. „Pozorujem racionálnu diskusiu na tému, či je, alebo nie je vhodné, aby pacient, ktorý dostane šancu objednať sa mimo ordinačných hodín, platil maximálne 30 eur.“ Napriek tomu, že táto diskusia má podľa jeho slov určité rácio, premiér musí skonštatovať, že opozícia aj médiá klamú. A dodal, že „sa spustila tiráda, že Smer zavádza opätovné poplatky v zdravotníctve. Smer však vždy poplatky v zdravotníctve odmietal. Keďže opozícia to zneužíva a klame slovenskú verejnosť, som nútený povedať, že odmietam niesť zodpovednosť za klamstvá, ktoré tu od rána šíri opozícia," vyhlásil premiér.

Treba povedať, že opozícia, menovite Igor Matovič a jeho družina, ktorá 7. decembra urobila brífing pred Prezidentským palácom, neklame, iba tára bludy. Člen zdravotníckeho výboru Marek Krajčí stručne oznámil, že podľa Ústavy zdravotníctvo má byť bezplatné. Bodka a je vymaľované. Už na strednej zdravotníckej škole však dnes študentov učia, že bezplatná starostlivosť určite nie je a že pacient môže niečo hradiť, ak je to uvedené v zákone. Matovič zasa vyhlásil, že všeobecní lekári budú inkasovať navyše kapitácie. Tento nezmysel sa už nedá ani komentovať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite