Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aj Peter Žiga je les!

.richard Kališ .názory

Nie, tento komentár nebude o niekdajšom ministrovi životného prostredia Petrovi Žigovi. Šéfovi ochranárov, spolumajiteľovi jednej z najväčších spoločností obchodujúcich s drevom.

Richard Kališ

nie, nebude ani o súčasnom ministrovi hospodárstva, Petrovi Žigovi, ktorý podpísal štátnu pomoc pre Ružomberské papierne – najväčšieho domáceho odberateľa dreva. Nebude to ani kritika neefektívnej podpory dotácií na biomasu. Komoditu, ktorá zase raz spadá pod rezort hospodárstva. Veď kto iný ako Peter Žiga by mal byť les?! 

Tento komentár je o nás. To my sa hádame. Diskutujeme o definícii kalamity. Polemizujeme o lykožrútoch, o tom, či sú súčasťou prírody, alebo jej škodnou na odstrel. Kričíme po sebe, či je les iba ten tisícročný, alebo aj rad semenáčikov na okraji niektorého urbariátu. Hádame sa, či je drevo komodita alebo nie. No kým my sme les a o lese polemizujeme, ten tatranský je už dávno naložený na vagónoch v Petržalke.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite