Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aká je cena Martina Poliačika

.richard Kališ .názory

Takmer jeden a pol percenta platných hlasov z posledných volieb je vyjednávacia sila, ktorá dáva už bývalému poslancovi SaS široké možnosti.

Richard Kališ

dnes na tlačovke potvrdil predseda SaS Richard Sulík odchod jedného zo zakladajúcich členov strany – Martina Poliačika. Všetko sa nieslo v pokojnom duchu a pravdepodobne to skutočne nie je rozhodnutie ušité za noc a čakalo sa na výsledky krajských volieb, za čo s odstupom času všetka česť zainteresovaným stranám. 

Otázky o pokračovaní poslanca, ktorý sa mandátu po dohode s predsedom strany nevzdáva, smerovali k dvom stranám – Progresívnemu Slovensku a Spolu Miroslava Beblavého. Skutočnou otázkou však nie je to, kto by chcel Martina Poliačika, ale kto by ho nechcel. Jeho „cena“ je totižto momentálne pravdepodobne ešte vyššia ako v posledných voľbách, kde pre stranu získal takmer štyridsaťšesťtisíc preferenčných hlasov, čo predstavovalo takmer pätnásť percent platných prednostných hlasov, čo ho relatívne radí niekde medzi Petra Kažimíra zo Smeru a Zsolta Simona.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite