Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pavol Rusko – takto som ho poznal

.eugen Korda .názory

Toto sú moje útržkovité spomienky na muža, ktorý mal obrovskú moc, na konte milióny a dnes ho vyšetrujú pre podozrenie, že si objednal vraždu.

Eugen Korda

pavol Rusko – revolucionár

 V tých pamätných revolučných dňoch, keď Slovenská televízia ešte sladko snívala svoj sen o večnosti komunizmu, som s mojím priateľom, režisérom Františkom Palonderom, v jeden večer navštívil vtedajšieho predsedu Socialistického zväzu mládeže v Slovenskej televízii Pavla Ruska. Býval v takej nechutnej komunistickej ubytovni a my sme ho žiadali, aby sa konečne televízia pripojila k začínajúcej revolúcii. Neuspeli sme. Celú noc sme potom na VŠMU tlačili letáčiky a tie ráno rozdávali zamestnancom, ktorí prichádzali do budovy televízie v Mlynskej Doline. Súdruhovi riaditeľovi Hlinickému sa to nepáčilo a predseda SZM Rusko zbabelo mlčal. Až keď bolo jasné, že komunizmus končí, obaja páni sa odvážne pripojili k spoločenským zmenám. V jeden deň bolo treba, aby na Námestí SNP niekto predniesol pred demonštrujúcimi občanmi vyhlásenie televízie. Nikto z týchto čerstvo upečených revolucionárov nemal odvahu vyliezť na tribúnu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite