Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na vine sú hviezdy

.frédérique Hazéová .názory

Čo by ste si zbalili do ruksaka, keby ste nepoznali trasu ani cieľ svojej cesty? Možno by vás prekvapilo, koľko spoločného by ste mali s tými, ktorí tak už museli urobiť.

Frédérique Hazéová

britský denník The Guardian na svojej stránke zverejnil videozáznam putovania dvadsaťročnej Ranie Mustafa Ali, ktorá už v ruinách sýrskeho mesta Kobanî nevidela svoju budúcnosť. Vybrala si preto odchod a nakrútenie vlastnej odysey.  

„Napriek tomu, že more bude desivé, život tu je ešte desivejší,“ hovorí Rania na začiatku záznamu. O pár minút neskôr vyťahuje malý ruksak, podobný tým, čo sme ako deti vláčili do školy. Na zemi má rozprestreté svoje veci. Uterák, oblečenie, lieky, doklady. A odrazu niekoľko DVD-čiek. Hry o tróny. 

Spozorniem. Máme totiž s kamarátkou takú tradíciu. Raz týždenne sa usadíme do kuchyne, vyložíme si nohy a z malej obrazovky na stene sa po celom byte rozľahne zvučka nášho obľúbeného seriálu. Presne toho, ktorý si Rania zbalila do ruksaka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite