Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Politikom naozaj šibe a výložky im už zjavne nestačia

.eugen Korda .názory

V živote som dostal dve ocenenia. Tým prvým bol strieborný odznak Brigády socialistickej práce. V skutočnosti na ňom nebol ani miligram striebra.

Eugen Korda

dostal som ho za to, že sme sa ako partia osvetľovačov zaviazali z vypálených žiaroviek nazbierať za 1 rok pol kilogramu wolframu. Dva dni pred vyhodnotením záväzku náš šéf a zároveň i šéf brigády zistil, že nám ho chýba skoro polovica, a tak zavelil do útoku. Celé jedno dopoludnie sme rozbíjali dobré žiarovky, vyberali z nich vlákna a popoludní sme hrdo hlásili splnenú úlohu. Škoda bola obrovská. Desaťtisíce korún, a to vtedy veru bola obrovská suma. No a čo! Hlavne, že sme splnili hrdý socialistický záväzok. O pár dní nám pripli na hruď strieborné odznaky, každému z partie dali 200 korún ako odmenu za splnenie sľubu posilniť socialistické hospodárstvo ušetrením vzácneho kovu a my sme sa po „dobre vykonanej“ práci mohli odobrať ožrať. Verte mi, vtedy sa za 200 korún dalo spiť do bezvedomia a verte, že veľa nám z tej striebornej odmeny na druhý deň nezostalo.

Druhé ocenenie som dostal za dve reportáže o Hedvige Malinovej, v ktorých som poukázal na to, že Robert Fico a Robert Kaliňák sú obyčajní klamári a že toto dievča je obeťou temného sprisahania.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite