Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zanedbané kríže: Meganápad KDH

.michal Magušin .názory

Kresťanskí demokrati plánujú okrášľovať staré, zanedbané kríže pri cestách. Je to zásah do čierneho, lahodiaci duši, srdcu aj oku.

Michal Magušin

po zvolení Alojza Hlinu do čela KDH sa okamžite dalo odhadnúť niekoľko vecí, ktoré sa s hnutím určite udejú. V dobrom aj v zlom. Jasným negatívom bolo, že nový šéf nie je mysliteľský typ – a viesť konzervatívnu stranu chce aj veľký intelektuálny výkon. Potvrdilo sa to a cítiť to. Jednoznačným pozitívom ale bol skúsenosťou podložený predpoklad, že Alojz Hlina prinesie KDH gigantické množstvo energie, osobného nasadenia a pracovitosti. Deje sa to, nemožno o tom pochybovať.

Hlina v rámci programu 365 osobne navštevuje mestá a dediny po celej krajine, kde sa stretáva so straníkmi a s občanmi. Navyše sa KDH neúnavne vyjadruje ku všetkým dôležitým kauzám. Email s tlačovou správou či s pozvánkou na brífing nachádzam v emailoch niekoľkokrát týždenne. Okrem toho KDHáci prichádzajú aj s vlastnou agendou, ktorú nerieši nikto iný – napríklad riešia stav slovenského pôdohospodárstva. Aktuálne upozorňujú na skutočnosť, že na slovenskú bryndzu, zapísanú v registri chránených zemepisných označení Európskej únie, dovážame ovčie mlieko zo zahraničia.

Niektoré aktivity KDH zaujmú viac, iné menej, o ich vplyve na mienku voličov je možno ešte predčasné hovoriť. Vo štvrtok (13.7.) však Hlina prišiel s iniciatívou, ktorá má potenciál hlboko zapôsobiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite