Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaká nás doba „po Kiskovi“?

.eugen Korda .názory

Prezident vo svojom vystúpení na Pohode na otázku Štefana Hríba, či bude opäť kandidovať, nedal jasnú odpoveď. Povedal len toľko, že sa to dozvieme najneskôr koncom budúceho roka.

Eugen Korda

Z toho sa dá vyvodzovať len toľko, že Andrej Kiska buď ešte nevie, ako sa rozhodne, alebo to už vie a nechce to povedať. Ak vie a nechce prezradiť, ako sa rozhodol, tak potom sú len dve možnosti, čo urobí. 

Kandidovať bude, a v tom prípade je viac-menej isté, že porazí každého, kto sa mu postaví. Ak sa rozhodne nekandidovať, tak Smer celkom určite postaví svojho kandidáta. Najviac sa hovorí, že by ním mohol byť Miroslav Lajčák, ktorého verejnosť vníma veľmi pozitívne. A aj pre prezidenta Kisku bude ťažké, vzhľadom na to, že má s ním veľmi dobré, možno až priateľské vzťahy, odporúčať voličom niekoho iného. 

Šance ministra zahraničia na zvolenie by tak boli veľmi vysoké. Ak sa Robert Fico  ešte raz pokúsi dostať do Grassalkovičovho paláca, tak pravdepodobne urobí obrovskú chybu a jeho súperi (napr. Iveta Radičová) budú mať veľkú šancu pripraviť mu ďalšiu trpkú porážku. Teraz by už však bola doslova potupná. 

My, priaznivci Andreja Kisku, si kladieme otázku, prečo sa stále nevie rozhodnúť a prečo uvažuje o tom, že skončí?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite