Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rečičkám o koaličnej kríze neverte

.michal Magušin .názory

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že vzťah premiéra Roberta Fica a šéfa parlamentu Andreja Danka sa zhoršil tak, že to reálne môže ohroziť vládnu koalíciu. V skutočnosti nič také nehrozí.

Michal Magušin

andrej Danko sa po tom, ako ho Fico „vyautoval“ z účasti na oslavách štátneho sviatku Cyrila a Metoda na Devíne, zrejme reálne urazil. On, národovec, ktorý si dal namaľovať gigantické obrazy Hlinku či Rázusa do vynovenej kancelárie SNS, nebol pozvaný na také významné podujatie! Premiérovi predsa musí dať príučku. Zvlášť teraz, keď sa mu po „kapitánskej kauze“ nedarí lanáriť voličov Smeru do radov SNS.

Danko preto zavelil svojim ministrom, že na rokovanie vlády nepôjdu. A nešli. Vláda sa teda nekonala.

Od Danka je to šikovný ťah, ktorý zatne do živého. Rokovanie malo na pláne niekoľko citlivých bodov, ktoré bolo treba čo najskôr uzavrieť. Napríklad sa malo rozhodnúť o menovaní "najväčšieho dobrodincu Komjatíc", bývalého dvojnásobného ministra Ľubomíra Jahnátka, na šéfa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite