Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tak nám ho vyhodili

.eugen Korda .názory

Mám rád Petra Sagana. Obdivujem jeho talent, snahu vyhrávať, bojovnosť a v neposlednom rade taký zvláštny humor a šibalstvo v očiach.

Eugen Korda

veľmi som mu držal palce, aby sa mu na Tour de France darilo. Nezačal síce najlepšie, ale potom sa zdalo, že sa mu začína dariť. Dnes je však všetko inak a on sa na najznámejšie cyklistické preteky bude pozerať už len ako divák. Dôvod je jednoduchý. 

Pri záverečnom špurte vrazil lakťom do pretekára, ktorý ho obiehal po jeho pravici. Tým pretekárom bol jeho odveký rival Mark Cavendish, ktorý teraz leží v nemocnici so zlomeným ramenom a preteky sa skončili aj pre neho. 

Petra Sagana z pretekov vylúčili a treba povedať, že oprávnene. Nič iné si za tento nešportový skutok, pri ktorom ohrozil okrem Cavendisha aj iných pretekárov, ani nezaslúžil. Na fejsbúku sa okamžite rozpútala priam zúrivá debata, ktorá toto rozhodnutie označila div že nie za sprisahanie a jeho vylúčenie odsúdili desiatky ľudí.

„Teraz je na ňom, aby si chybu priznal, ospravedlnil sa a o rok ukázal, že vie víťaziť aj bez ostrých nešportových lakťov.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite