Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Neviem ako vy, ale ja už v kauze Cervanová nemám žiadne pochybnosti

.lucia Piussi .stĺpčeky

Nedávno som vo svojom stĺpčeku napísala, že ani my, ktorí veríme v nevinu Nitranov, si nemôžeme byť svojou pravdou stopercentne istí. Po prečítaní textu Pavla Beďača s názvom Rozhodujúci dôkaz v kauze Cervanová je sfalšovaný už nemám absolútne žiadne pochybnosti. Úľava je ohromná.

Neviem ako vy, ale ja už v kauze Cervanová nemám žiadne pochybnosti NATÁLIA LOŽEKOVÁ / NATALIALOZEKOVA.SK

študovala som všetko, čo o kauze bolo dostupné. Neustále som sa hádala s tými aj s onými. Chýbal mi zásadný argument, aby som sa nemusela opierať len o vlastné hlboké presvedčenie.  Rozumejte mi: Aj tým najsilnejším argumentom (Zimákovej basa na dva a pol roka natvrdo  s malým bábätkom, v prospech odsúdených atď.) sa dalo vždy nejako protirečiť a ja, ktorá som roky presvedčená, že to bol svinský eštebácky proces, som bola zrazu neistá. Chýbalo mi v ruke to správne eso.

Ťažko argumentovať voči tým, čo nepochybujú o vine. Hoci celá konštrukcia prípadu vždy smrdela na sto honov. Povážte: Siedmi mladí muži, opití z vína, znásilnia rad za radom dievča a keď sa ono vyhráža, že ich udá, sadnú si a žrebujú, kto ju odpraví?  To aký netalentovaný eštebácky dramatik vymyslel? A ďalej: Keď prídu na miesto činu, rozhodnutí utopiť ju, znásilnia ju ešte raz, však škoda nevyužiť príležitosť, nie? ... Ehm. Keby išlo o vojakov spsychopatizovaných vo vojnovom konflikte, dobre, ale bývalí študenti, chlapci z diskotéky na Mlynoch? Však by už boli pološialení od strachu a zúfalstva! Ale dobre – sú to predsa psychopatické osobnosti, majú na to posudok od Dobrotku.

A tak títo brutálni vrahúni nechajú v aute čakať vystrašenú Zimákovú, to druhé dievča, svedkyňu ich vraždy, aby ich mohla z toho neskôr usvedčiť? Prosím vás pekne!

„Ťažko argumentovať voči tým, čo nepochybujú o vine.“

Napriek tomu som v hádkach s tými, čo tak poctivo študovali spis, nenachádzala argument, ktorý by bol absolútny a nevyvrátiteľný. Pomaly mi už dochádzali sily a zmierovala som sa s tým, že skrátka treba veriť v to, že osud raz takýto dôkaz prinesie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite