Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nová pracovná ponuka pre ľudí z RTVS

.denisa Gdovinová .názory

Jaroslav Rezník naozaj nie je dobrou voľbou pre RTVS a najlepšie to vedia kvalitní ľudia v manažmente, ktorých tam zväčša pritiahol Mika. Ak zvažujú odchod, je tu pre nich jedna výzva.

Denisa Gdovinová

niet pochýb, že Václav Mika pritiahol do RTVS kvalitných ľudí, čo sa najviditeľnejšie ukázalo na spravodajstve, ktoré by malo byť vlajkovou loďou televízie. Za Miku sa ňou aj naozaj stalo. 

Predpokladám, že pre vedenie aj redaktorov znamenala práca pre spravodajstvo RTVS poslanie, pretože sa stalo jedným z najnezaujatejších miest na trhu. Mikovi sa podarilo z verejnoprávnosti zmyť pachuť politickosti a paradoxne z nej spraviť výhodu. Redaktori aj ľudia vo vedení cítili, že majú šťastie – patria verejnosti a nie oligarchom. 

Nechcem vyznievať dramaticky, no s príchodom Rezníka sa do RTVS aspoň podvedome vracia pachuť politiky. Verejnoprávnosť je status stojaci na hrane, a už len Rezníkova minulosť ju preklápa na tú nesprávnu stranu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite