Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tri pointy z volebného Londýna

.michal Magušin .názory

Viac ako EÚ zaujíma Britov to, čo sa zmení v zdravotníctve alebo v poplatkoch za školstvo. Útoky atmosféru v krajine zmenili len málo. A, ako obvykle, ľudia chcú istoty.

Michal Magušin

s kolegom Filipom Olšovským sme v Británii už tretí deň. Hlavne v Londýne, ale ako pred rokom pri reportáži o Brexite, odskočili sme si aj do mestečka Southend-on-Sea, keďže tam sa ľudia postavili jednoznačne za Brexit a nezaškodí vidieť aj iný obraz Británie, ako sa javí z kozmopolitného Londýna. Čo v nás za tieto tri dni rezonuje najviac?

Briti pred voľbami Európu príliš neriešia

Prekvapilo nás, ako málo sa o európskych témach hovorí pred voľbami, ktoré boli premiérkou Mayovou zvolané na posilnenie legitimity pri vyjednávaniach o konkrétnej forme odchodu krajiny z EÚ. Omnoho viac v diskusii rezonuje napríklad to, ako zlepšiť systém zdravotníckych služieb (NHS). Jeden z najväčších svetových systémov zdravotníctva financovaných z verejných zdrojov, má svoje veľké diery – napríklad neúnosne dlhé čakacie doby, kým sa dostanete na vyšetrenie či operáciu. 

„Prekvapilo nás, ako málo sa hovorí o európskych témach.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite