Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Po dnešku by Kaliňák nemal byť ministrom vnútra

.eugen Korda .názory

Matoviča naozaj nemusím. Mám na to kopu dobrých dôvodov. Aj osobných. Kto mi je však z celej duše odporný, pri čom mene sa mi dvíha žalúdok, je minister vnútra.

Eugen Korda

tento fešácky minister dokázal políciu prerobiť na svoj obraz. Urobil si z nej slúžku, prostitútku, skrz-naskrz prehnitú organizáciu. Urobil ju presne takou prehnitou, ako je prehnitá jeho duša aj duša policajného prezidenta Gašpara – toho najvyššieho policajta, ktorý skartoval dôležité dokumenty, brzdil vyšetrovanie mnohých korupčných káuz a pred pár dňami mal tú drzosť, že chcel poučovať mladých ľudí, ako sa má viesť „ten skutočný protikorupčný boj“.

Neviem naisto, prečo sa do Matoviča navážajú. Možno ho chcú vyhnať z parlamentu, možno len chcú odpútať pozornosť od vlastných škandálov a zlyhaní, ktoré im na námestí pripomenuli tisíce ľudí. Zvolili si na to však mimoriadne odporný spôsob. Ľudia by si to mali dobre zapamätať. Na Matovičovom prípade vidieť, že sú schopní a odhodlaní urobiť niečo podobné každému, kto sa im postaví.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite