Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Koalícia sa bude hrať na mŕtveho chrobáka

.eugen Korda .názory

Už počas prípravy „demonštrácie nespokojnosti“ veľkej časti mladých ľudí (a nielen ich) sa z reakcií polície dalo vycítiť, že moc sa rozhodla pre dobrú stratégiu.

Eugen Korda

jednoducho nič nekomentovala, naopak, ocenila spôsob komunikácie s organizátormi a vyhlásila, že zabezpečí pokojný priebeh tohto protestu. A to sa aj stalo. Nikto, ani organizátori pochodu, ani politici, si totiž neželali, aby k nejakým konfliktom, potýčkam či ostrým policajným zákrokom počas pochodu prišlo. Pokojný priebeh protestu si síce prial každý z iného dôvodu, ale podstatný bol výsledok. Nikomu z extrémistov ani nenapadlo prísť na námestie provokovať či vyvolávať potýčky. Diskreditácia pochodu sa obmedzila na nechutné trolovanie na sociálnych sieťach. To sa však ukázalo ako celkom neúčinné.

„Dotyční páni musia vo funkciách zotrvať čo najdlhšie. Najlepšie navždy, či aspoň do premlčania zločinov, ktorých sa možno dopustili.“

Ministri Ficovej vlády zvolili výborný spôsob, ako reagovať na Veľký protikorupčný pochod. Ten sa ako príval novej krvi prehnal zaspatým Slovenskom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite