Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Len aby sme neboli prekvapení z toho, čo nám Fico chystá

.eugen Korda .názory

Jeden môj priateľ, ktorého názory si vážim, mi dnes na otázku, čo si myslí o spôsobe, ktorým sa vládna koalícia chystá rušiť Mečiarove amnestie, odpovedal tak, až mi naskočila husia koža.

Eugen Korda

podľa neho páchatelia odporného zločinu zavlečenia už majú pripravenú cestu, ako sa prostredníctvom Ústavného súdu navždy vyhnúť trestnému stíhaniu. Je to jednoduchá, ale ak sa nemýli, mimoriadne efektívna cesta k ich večnej beztrestnosti. Čo sa teda má stať?

Ústavný súd sa v dvojmesačnej lehote ujme svojej historickej úlohy a na prekvapenie všetkých, ktorí Robertovi Ficovi nedôverovali, potvrdí oprávnenie parlamentu amnestie zrušiť.

Zároveň však s tým vydá nález, že zrušenie amnestií je síce v poriadku, ale všetky rozhodnutia z minulosti, ktoré urobili trestné orgány a súdy v súvislosti so zavedením Mečiarových amnestií do nášho právneho poriadku zostávajú v platnosti. Veď retroaktivita je neprípustná, či nie?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite