Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O Bugárovej obeti v prospech skorumpovaného Slovenska

.eugen Korda .názory

Pred mnohými rokmi som sa cestou od Hedvigy Malinovej zastavil v Šamoríne u Bélu Bugára. Behal po záhrade a z detského samopalu ostreľoval škorce, ktoré mu obžierali hrozno.

Eugen Korda

strana, ktorej vtedy šéfoval, bola v opozícii. Bugár okrem iného verejne a ostro kritizoval aj to, ako sa predseda vlády Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák zachovali k tejto mladej žene. Prekážali mu ich odporné obvinenia, že si tento útok vymyslela len preto, aby nemusela ísť na skúšku zo slovenčiny, a teda že je to obyčajná klamárka. Bol tým pohoršený a vnímal to aj ako útok na maďarskú menšinu. Dnes sa Hedviga už volá inak, má tri deti a pod neznesiteľným tlakom vládnej moci sa odsťahovala do Maďarska. Už nechcela a nevedela dlhšie znášať šikanovanie prokuratúry, polície, psychiatrov prakticky celej represívnej mašinérie tohoto štátu. Navyše sa to všetko dialo priam pred očami jej malých detí.

A čo dnes robí Béla Bugár? Spokojne sedí vo vláde s ľuďmi, ktorým kedysi nevedel prísť na meno.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite