Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico začal tlačiť na pílu

.eugen Korda .názory

V najbližších mesiacoch sa máme na čo tešiť. Predseda vlády začal plniť svoje slová o konci politickej korektnosti a rozhodol sa, že bude veci a ľudí pomenúvať pravými menami.

Eugen Korda

nuž, nič proti tomu. Vniesť do komunikácie trochu zrozumiteľnosti určite neuškodí. Po novinárskych prostitútkach nazval, celkom cielene a premyslene, vo vysielaní televízie Rómov Cigánmi. To sa nedá hodnotiť inak, len ako odporný a v podstate zbabelý pokus zapáčiť sa istej časti voličov. Áno aj ľuďom, ktorí sa každý deň stretávajú s problémami spôsobenými niektorými ich rómskymi susedmi.

Taký pán Dobrovodský by mohol hovoriť celé hodiny o tom, ako život s nimi vyzerá. Neprajem ho nikomu. Lenže, a v tom je ten háčik, zmena slovníka problém nevyrieši. Pán Fico by mal verejne priznať, že za dekádu jeho vládnutia sa nič podstatné v postavení, či dokonca zlepšení situácie v rómskej populácii neudialo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite