Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto pomáha Kotlebovi

.eugen Korda .názory

Keď sa rodila koalícia zložená zo Smeru, SNS a Mostu-Híd (Sieť nespomínam), niektorí účastníci tohto vyjednávania sa pokúšali zdôvodniť, prečo strčili hlavu do smeráckeho chomúta.

Eugen Korda

jedno zo zdôvodnení bolo už vtedy také smiešne, že sa súdny človek mohol od smiechu popukať. Vraj sa museli obetovať, aby zabránili predčasným voľbám, v ktorých by celkom určite posilnila Kotlebova partaj. Béla Bugár sa v tej dobe div že nevydával za záchrancu demokracie. Celkom úspešne mu pri tom asistovali František Šebej a aj súčasná ministerka spravodlivosti, ktorú niektorí novinári začali, po jej cudných a nesmelých pokusoch o kritiku Róberta Kaliňáka, v súkromí volať aj „madona so sklopenými očami".

Tak sa teraz, po niekoľkých mesiacoch, pozrime na to, ako sa im ten nárast extrémizmu a populizmu podarilo zastaviť. Čuduj sa svete, odpoveď je jednoduchá – nepodarilo. Vôbec!

Ukazuje sa, že to bola len taká výhovorka, taký podvod, ktorým si niektoré dámy a páni z Mostu chceli farebnou šatkou zakryť čierne svedomie. Kotlebovcom preferencie síce pomaly, ale predsa len, stále rastú.

Mali by jasne povedať, že s touto „chmatáckou“ a bezcharakternou vládou už nechcú mať nič spoločné, že stačilo!

Darmo Fico behá po strednom Slovensku a reční pred pamätníkmi partizánov a umučených ľudí. Už to nezaberá. Vzhľadom na to, čo tu jeho vládna partička predvádza, niet sa tomu ani prečo čudovať. Darmo sa pani Žitňanskej darí z času na čas presadiť nejaké dobré zákony. V krajine prepuknutiu spravodlivosti stále ú s nasadením životov bránia vrcholoví predstavitelia Smeru a jeho dvaja koaliční partneri im pri tom s plným vedomím úspešne asistujú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite