Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bugár vs Kollár: Polovica pravdy skúseného Bélu

.michal Magušin .názory

V jednej z najzmierlivejších debát koalično-opozičných politikov posledných mesiacov používal šéf Mosta-Híd svoju obľúbenú zbraň: polopravdu.

Michal Magušin

debata predsedu hnutia Sme rodina Borisa Kollára s Bélom Bugárom na obrazovkách RTVS bola prekvapujúco pokojná. Hlavne Kollár vyšiel Bugárovi viackrát v ústrety: povedal, že dobré návrhy Mosta radi podporia, že mu ide v prvom rade o dobré riešenia pre ľudí a svoje návrhy bude vopred konzultovať s koalíciou. Bugár Kollára vyprovokoval len chválením sa presadenia zákona o extrémizme, voči ktorému má Sme rodina veľké výhrady a považuje ho za extrém bojujúci proti extrému.

Najzaujímavejšia časť debaty však prišla v momente, keď sa Bugár začal vyjadrovať k otázke korupcie a jej riešenia na Slovensku. Prezentoval zásadný argument, ktorý používajú aj politici Smeru a v ktorom je kus pravdy. Presnejšie, jej polovica.

Ten znie: Nemôžeme hovoriť o korupcii, kým kompetentné štátne orgány nepotvrdia, že naozaj o korupciu išlo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite