Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Plesové peniaze nesmrdia?

.eugen Korda .názory

Už ma to vôbec neprekvapuje. Tak ako po minulé roky, aj tento rok vzbudzuje Ples v opere vášnivé reakcie. Jedni ho zatracujú, iní chvália jeho spoločenský a charitatívny rozmer.

Eugen Korda

televízie oblečú svojich moderátorov do plesových uniforiem a v najlepších vysielacích časoch publikujú úplne bezvýznamné rozhovory s organizátormi tejto spoločenskej udalosti. Niekedy sa diváci dočkajú doslova tajomných posolstiev.

Tak ako napríklad včera, keď na otázku Tv JOJ, kto bude tým šťastlivcom, ktorý tresnutím kladiva do gongu otvorí ples, hlavná organizátorka odpovedala, aby sme sa nechali prekvapiť, že ona to ani za „anciáša“ neprezradí. Nuž, neviem, ako som sa mal nechať prekvapiť, keď som tam nebol a navyše mi môže byť nejaký ples úplne ukradnutý.

„Nikomu neprekáža, že časť peňazí na dobročinné účely pripláva do kasičky organizátorov z podozrivých účtov z daňových rajov?“

Čo ma však na tomto podujatí vždy najviac zaujímalo, je to, kto a akým spôsobom sa na túto akciu môže dostať. Stačí mať len dosť peňazí na vstupenku, alebo si účinkujúcich tohto nóbl cirkusu organizátori vyberajú na základe nejakého tajomného kľúča? A ešte zaujímavejšie je to, ako sa im podarí raz za rok na túto ostro sledovanú akciu pozvať slušných ľudí a osoby, ktorých minulosť je minimálne podozrivá až temná?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite