Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tri najvýraznejšie zážitky môjho novinárskeho roka

.filip Olšovský .názory

V .týždni píšem o závažnejších, ale i menej vážnych témach. A keď už teda rekapitulujeme, rozdelil som si aj svoje spomínanie na dve časti. Toto je tá prvá, takzvaná serióznejšia.

Filip Olšovský

kolegyňa Elena zverejňuje každý rok zákulisné zážitky z rozhovorov do svojej rubriky .cnosti a neresti. Vždy je to zaujímavé čítanie, no podľa mňa je to v prvom rade rafinovaný spôsob, ako využiť aj ten „materiál“, ktorý sa do klasického článku nehodí. Pretože často práve takéto príhody zostávajú v pamäti dlhšie a zjavujú sa ako prvé aj pri koncoročných rekapituláciách. Po tomto roku mi podobných zážitkov zostalo v hlave niekoľko. V prvej, vážnejšej časti môjho novinárskeho roka 2016 som našiel tieto tri najvýraznejšie.

londýn a brexit Bena Judaha

Niekedy vo februári som prečítal knihu Bena Judaha o súčasnom Londýne. Poctivý reportážny prístup mladého novinára mi učaroval. Londýn jeho očami konečne nebol tým nostalgickým a spomaleným mestom Sherlocka Holmesa, ale spleťou príbehov rumunských žobrákov, poľských robotníkov či filipínskych upratovačiek.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite