Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kanál La Manche vraj neexistuje

.eugen Korda .názory

O Londýne boli napísané milióny viet. A zrejme ich väčšinou písali ľudia, ktorí toto mesto poznali, spoznali, zamilovali si ho či na smrť znenávideli.

Eugen Korda

prečo by som teda mal o ňom písať ja? Bol som tam len päť dní. Za taký čas sa poriadne nedá spoznať ani Myjava či Michalovce. Nie mesto, v ktorom žije takmer 10 miliónov ľudí. Tak prečo som v sebe našiel tú drzosť „obšťastniť“ čitateľov týmto textom?

Tu je jeden z dôvodov, ktoré ma k tomu viedli. Nie som si totiž celkom istý, že existuje nejaký La Manche. V lietadle, ešte nad Francúzskom, som išiel na toaletu. Po návrate som márne vypliešťal oči cez okienko a čakal, kedy sa podo mnou objavia studené vody kanála a z nich budú vykúkať čiapočky odvážnych plavcov. Nič. Žiadna voda, žiadne lode, žiadni pokoritelia vodnej plochy. Už sme leteli nad štátom, nad ktorým len pred niekoľkými desiatkami rokov slnko nikdy nezapadalo – taký bol obrovský.

Takže iste uznáte, nemôžem celkom zodpovedne, bez najmenšieho zaváhania, potvrdiť, že GB je ostrovnou krajinou a ani to, že nejaký prieplav existuje. Uvažujem o tom, či to nie je len výmysel nezodpovedných geografov. Mohli by tomu podaktorí ľudia aj uveriť, presne tak, ako veria tomu, že Dvojičky si vyhodili do vzduchu Američania sami či tomu, že cesnak lieči rakovinu a Kaliňák neklame.

„Sklamal ma aj Hyde Park. Kopa stromov, vyschnutá tráva, dve umelé jazierka a žiadni rečníci. “

V Londýne ma zachvátila panika. Syn, ktorý mi mal robiť sprievodcu, nebral telefón a ja som pri pohľade na mapu podzemky dostal záchvat neudržateľného hysterického smiechu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite