Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo sa končí Hra o tróny?

.lukáš Krivošík .názory

Najskôr médiami prebehla informácia, že celosvetovo populárny seriál sa skončí ôsmou sériou. Najnovšie to vraj tak byť nemusí. Tak či tak, seriály tiež majú svoj životný cyklus.

Lukáš Krivošík

zatiaľ posledná, desiata epizóda šiestej série kultového seriálu Hra o tróny bola odvysielaná 26. júna. Len v Amerike si ju pozrelo takmer 9 miliónov ľudí. Vo svete to bolo zrejme ešte oveľa viac, keďže ide o najčastejšie nelegálne sťahovaný seriál.

Kto epizódu videl, tomu museli behať zimomriavky po chrbte. Úvodná scéna, v ktorej sa moci chopila Cersei Lannisterová, nechala mnohých fanúšikov so zatajeným dychom. Slovami Tyriona Lannistera, ktoré adresoval Daenerys Targaryenovej: „Si teraz vo veľkej hre a veľká hra je desivá.“

No skalných fanúšikov asi viac vydesila správa z prostredia HBO spred pár dní, že populárny seriál sa skončí ôsmou sériou. Tá siedma sa má vysielať o rok a bude mať len sedem epizód (oproti desiatim častiam, z ktorých pozostávali doterajšie série).

Presný počet epizód pre ôsmu sériu nie je zatiaľ stanovený. V každom prípade zima asi skutočne dorazila. Najneskôr v roku 2018 sa celý seriál skončí.

A možno aj nie. Už po dvoch dňoch bolo totiž všetko inak. HBO vraj len potvrdilo, že ôsma séria bude, no koniec celého seriálu to ešte znamenať nemusí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite