Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kotlebovci berú zákon do vlastných rúk. Natáčajú o tom film

.denisa Gdovinová .názory

Mladý poslanec ĽSNS Milan Mazurek natočil vyčíňanie asociála na trati Poprad – Stará Ľubovňa. A avizuje aj to, že Kotlebovci z hliadok pripravujú, pozor, dokumentárny film.

Denisa Gdovinová

možno ste niekomu vo vlaku zachránili život," reaguje starší muž v komentári pod videom. Podobným digitálnym potľapkaním Mazureka po pleci reagovalo takmer štyritisíc užívateľov, ktorí video zdieľali na Facebooku. Mazurekovo video už nie je natočené roztraseným smartfónom, ale normálnou kamerou. Kotlebovci sa profesionalizujú, legitimizujú a presne vedia, čo ľudí trápi. O tom, ako vo vlakoch berú zákon do vlastných rúk, chystajú rovno dokumentárny film. Zrejme zažili toľko podobných prípadov a majú toľko materiálu, že si jednu zaobstarali. Alebo, a to skôr, ide iba o veľmi účinnú propagandu.

„Úplne rozumiem, že ľudia podporujú Kotlebove hliadky vo vlakoch, najmä východniari,” hovorí mi pani Jana zo Zvolena, ale jedným dychom dodáva, že nie je žiadna extrémistka, ĽSNS vo voľbách nevolila. Do Zvolena sa prisťahovala z východu a ak by chcela prísť v piatok po práci na návštevu k rodine, musela by ísť nočným vlakom. „Na to by som sa nikdy nedovážila! Vy z Bratislavy si ani neviete predstaviť, aké indivíduá tam dokážu byť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite