Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Teroristi na EURO 2016? Nie, iba Rusi

.filip Olšovský .názory

Po útokoch Islamského štátu na Paríž a Brusel sa hneď objavili obavy o bezpečnosť letných majstrovstiev Európy vo futbale. Po chvíli však upadli. A potom prišli ruskí chuligáni.

Filip Olšovský

útok na západné hodnoty, vojnový akt či globálna hrozba. Reakcie svetových lídrov na útoky, po ktorých tí najviac zasiahnutí vyhlásili vojnu terorizmu, boli rázne. Samozrejmosťou sa stali sprísnené kontroly na letiskách či staniciach a potlačenie osobnej slobody. Aby sa aspoň v istej miere vrátil pocit bezpečia a futbaloví fanúšikovia z celej Európy sa v lete nebáli vycestovať do Francúzska. Úvodný deň šampionátu prebehol bez problémov a chvíľu to vyzeralo, že by majstrovstvá naozaj mohli prebehnúť v pokoji. Potom však prišla sobota a nájazdy ruských hord. Ide z nich minimálne rovnaký strach, ako z možného útoku islamistov.

„Reakcia Francúzov? Pokuta 150 000 eur, zatknutie dvoch (!) Rusov, deportácia približne päťdesiatky z nich a podmienečné vylúčenie z turnaja.“

Zajtra cestujem do Lille na zápas Slovenska s Ruskom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite