Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Panamské zlyhanie Mareka Rosu

.filip Olšovský .názory

V uniknutých dokumentoch z Panamy sa v utorok objavilo zaujímavé meno. Meno Slováka, ktorý by mohol už o niekoľko rokov ovplyvňovať životy miliárd ľudí.

Filip Olšovský

prvá dávka zverejnených mien z Panamských dokumentov síce šokovala svojím objemom a celosvetovým záberom, no určite nie zbierkou „zvyčajných podozrivých“. Krátky pohľad cez odhalený priezor ukázal svet horného percenta, v ktorom sa cez „offshore“ účty v prvom rade legalizujú čierne príjmy. Prišlo krátke zdesenie a najavo vyšlo zopár zaujímavých personálnych prepojení. Inak sa však len potvrdil cynický evergreen o „tých hore“, ktorí sa vždy nejako zariadia. Bez zbytočného otravovania sa s čímsi takým abstraktným, ako je morálka.

V utorkovej vlne sa však objavilo jedno meno, ktoré ma zaujalo. Marek Rosa, úspešný slovenský programátor a vývojár. Žiadny mafián či podvodník, ale šikovný mladý muž, ktorý si už v mladom veku dokázal zarobiť vývojom počítačových hier dosť peňazí na to, aby sa začal venovať svojmu snu. Tým snom nie je nič iné, než predbehnúť svetového giganta Google a byť prvým, kto vyvinie umelú inteligenciu.

„Rosa sa po tej otázke na chvíľu zamyslel.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite