Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vládnutie Smeru dostalo vysvedčenie

.lukáš Krivošík .názory

Štyri roky riešili hlavne to, ako presmerovať verejné zdroje do tých správnych súkromných vreciek. Najpálčivejšie problémy krajiny nechali zatiaľ hnisať. Výsledok je tu.

Lukáš Krivošík

zablokovaný rozdrobený parlament a vzostup radikálnych síl – štyri roky po tom, ako Smer získal pohodlnú väčšinu bez potreby robiť kompromisy s koaličným partnerom, dostal vysvedčenie od verejnosti.

Nie, nechcem písať o utečencoch. To bol zo strany Roberta Fica len predvolebný manéver na odpútanie pozornosti. Jednak od vlastnej neschopnosti rozvíjať krajinu, jednak od našej skutočnej migračnej krízy v podobe Slovákov, ktorí utekajú do sveta a už sa nevracajú.

Smer padol zo 44 na 28 percent, lebo počas štyroch rokov vlády jednej strany neriešil problémy krajiny. Hoci jeho dominantné postavenie mu na to dávalo predpoklady. Sociálnych demokratov nepoučili ani výsledky župných volieb v Banskobystrickom kraji v roku 2013.

Žarnovica, Žiar nad Hronom, Krupina, Poltár, Brezno, Gelnica, Kežmarok... to sú okresy, na ktoré sa zabudlo a kde Kotlebova ĽS-NS skončila ako druhá najsilnejšia strana. Napriek okázalým výjazdovým rokovaniam začala vláda ako-tak koncepčne riešiť regionálne rozdiely až na samom konci svojho volebného obdobia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite