Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aj učitelia budú musieť podstúpiť zmenu

.lukáš Krivošík .názory

Dobrí učitelia si nepochybne zaslúžia byť dobre zaplatení. No zmeny v školstve budú musieť byť ďalekosiahlejšie, než je len viac peňazí.

Lukáš Krivošík

.je pravda, že postavenie učiteľa v našej krajine je úbohé. Zaslúži si tiež uznanie, že sa učitelia dokázali konečne zorganizovať a prihlásiť o svoju dôstojnosť. Paradoxne, tento štrajk neorganizujú odbory, ale iniciatívni učitelia zdola.

Tváram štrajku, ktoré vystupujú v médiách, vidieť v očiach sebaúctu a sebavedomie, ktoré možno učiteľský stav ako celok stále iba hľadá. Navyše, človeku sa nedá nesympatizovať so štrajkujúcimi učiteľmi, keď vidí tie ponižujúce invektívy na ich adresu zo strany predstaviteľov arogantnej vládnej moci.

Školstvo potrebuje viac peňazí, v neposlednom rade kvôli tomu, aby sme do jeho radov prilákali tých najlepších. No ak by všetko bolo len o vysokých platoch, tak napríklad slovenské súdnictvo by netrpelo 75-percentnou nedôveryhodnosťou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite