Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najväčšie nebezpečenstvo internetov

.denisa Gdovinová .názory

Glee, Game of Thrones, Dr. House, Kosti, Búrlivé víno. Populárne seriály vraj predstavujú nebezpečenstvo a mladých ľudí premenia na zvrhlých. Ako sa pred nimi len ochránime?!

Denisa Gdovinová

.harry Potter je nebezpečná kniha!” Táto veta fičala vo farnostiach na prelome tisícročí a vypočula si ju aj moja mama, keď ma priviedla na prípravu na prvé sväté prijímanie. Stála som hneď vedľa nej, keď ju naša katechétka varovala. Kniha je vraj plná mágie a hraničí so satanizmom. Varovanie splnilo svoju úlohu. Vybrala som sa do knižnice a začala čítať.

Bolo to úžasné. Séria kníh o Harrym Potterovi je totiž nielen skvelým príbehom, ale je aj o hodnotách – najmä o odvahe. V poslednom dieli vládu preberá skupina zlých čarodejníkov na čele s Voldemortom, ktorí chcú umlčať akúkoľvek opozíciu.

No Harry Potter pred zlom nesklonil hlavu a odvážne sa pustil do boja aj s oveľa skúsenejšími čarodejníkmi. To bolo po prvýkrát, keď som sa stretla so svetom, v ktorom je pri moci represívna vláda. A myslím, že mnoho mojich rovesníkov, ktorí tiež nezažili komunizmus, je na tom podobne. Odvtedy vždy spozorniem, keď ma niekto varuje pred nebezpečnou knihou, filmom či hocijakým dielom, ktoré kazí morálku a podsúva dekadentné hodnoty.

„Ako deti vychovať tak, aby Glee poznali, ale nezaujímal ich?
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite