Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Anasoft litera pre Veroniku Šikulovú

.juraj Kušnierik .názory

Medzerový plod je názov jednej z dvoch kníh, ktoré minulý rok napísala Veronika Šikulová. Získala za ňu najprestížnejšiu literárnu cenu na Slovensku.

Juraj Kušnierik

„Próza Veroniky Šikulovej predstavuje vyzreté literárne dielo, ktoré sa vyznačuje vitalitou a lyrizmom nezvyčajnej intenzity. Autorka v tejto knihe ponúka nesentimentálny príbeh tichého odchádzania blízkej osoby. Veronika Šikulová sa prejavuje ako suverénna majsterka slova. Jej príbeh je naplnený citlivosťou voči zdanlivo jednoduchým veciam života, citlivosťou, ktorá hlboko zasahuje do vedomia súčasníka."

Tak zhodnotila Medzerový plod Veroniky Šikulovej porota aktuálneho ročníka Ceny Anasoft litera. Niet k tomu čo dodať. Veronika je úžasná rozprávačka. Či už sa s ňou nezáväzne bavíte pri náhodnom stretnutí alebo čítate jej romáín o odchádzaní a smrti matky, jej slová sú vždy šťavnaté, zemité, skutočné, vášnivé, priame, naozajstné.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite