Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo ak ma nešpehujú?

.juraj Kušnierik .názory

Z novinových správ sa zdá, že Američania už špehujú skoro každého: nemeckú vládu, Európsku komisiu, OSN, najnovšie vraj “miliardy” mailov, ktoré prešli cez servre AT&T.

Juraj Kušnierik

Bezpeční nie sme na Facebooku ani na Twitteri, keď telefonujeme, esemeskujeme či mailujeme. Dokonca aj keď sa príliš hlasno (autor týchto riadkov vie, o čom hovorí) rozprávame v trolejbuse či v kaviarni.

Vďaka hrdinskému ex-odpočúvačovi Snowdenovi dnes vieme, že tajné služby – najmä tie americké, všakže – na náš číhajú na každom kroku.

Mňa pritom od detstva v reálnom socializme tak vychovávali, aby som do telefónu nehovoril a do listov nepísal nič citlivé, neprezrádzal tajomstvá svoje ani iných a vôbec, bol si vedomý, že “nepřítel (teda eštebák) naslouchá”.

Niekedy v deväťdesiatych rokoch som sa zoznámil s jedným americkým vojenským pridelencom na americkom veľvyslanectve (nie na Slovensku, v inej krajine, pre istotu neprezradím, v ktorej – čo keď si to niekto prečíta?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite