Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

​Kauza CT 2?

.marek Vagovič .názory

Keď vyšlo najavo, že piešťanská nemocnica kúpila predražené CT, ministerka Zvolenská odstúpila z funkcie. Podľa zistení .týždňa a mimovládnej organizácie Via Iuris však funguje sporný biznis aj za ministra Čisláka: v tendroch na ultrazvuky vyhráva vďaka ľuďom Smeru aj firma s väzbami na aktérov kauzy CT.

Marek Vagovič

.spoločnosť Wega – MS podniká od roku 1991, pričom dlhé roky bol jej majiteľom Miroslav Procházka. Dnes je vo firme Wega – MS konateľom aj riaditeľom, vlastní ju jeho manželka Anna.S firmou spolupracuje aj Procházkov syn Michal, ktorý je zároveň manažérom Michala Straku (známy aj ako raper Ego). Straka bol členom správnej rady piešťanskej nemocnice, ktorá súhlasila s nákupom predraženého CT firme Medical Group. Tá mala blízko k vtedajšiemu predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi (Smer).

Po medializácii kauzy sa vzdal Straka členstva v správnej rade, z funkcie odišiel Paška aj ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (Smer).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite