Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

S Rostasom o koňoch

.filip Olšovský .názory

Dnes večer sa v bratislavskom Nu Spirit Clube uskutoční diskusia medzi šéfredaktorom kontroverzného časopisu Zem a Vek T.E. Rostasom a známym aktivistom Jurajom Smatanom. Bez ohľadu na to, aké argumenty na nej odznejú, je jej samotné konanie chybou.

Filip Olšovský

V sobotu som sa na to pýtal organizátorov recesistického eventu Hromadné predávkovanie sa homeopatikami. Ich cieľovka sa prakticky prekrýva s tou Rostasovou, sústredenou okolo časopisu Zem a Vek. Z nápadu postaviť proti sebe sústredene argumentujúceho stredoškolského učiteľa a vyhláseného konšpirátora neboli vôbec nadšení. „Smatana naňho bude z rukáva ťahať hromadu zásadných faktov a Rostas mu bude rozprávať o koňoch," vysvetľujú mi ironicky svoj pohľad ľudia, ktorí o vyvracaní nezmyslov čo-to vedia. A pravdepodobne nie sú ďaleko od pravdy. Keď sa dnes večer v bratislavskom klube proti sebe Smatana s Rostasom naozaj postavia, jeden z nich bude mať vyhraté už vopred.

Smatana argumentuje tým, že do médií by s Rostasom nikdy nešiel a nevytváral by mu tak priestor, ktorý si sám dobyť nedokáže.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite