Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prvé vecné slovo premiéra k Váhostavu

.lukáš Krivošík .názory

Robert Fico po včerajšom rokovaní so živnostníkmi konečne predostrel jedno rozumné riešenie v súvislosti s reštrukturalizáciou spoločnosti Váhostav-SK. Len škoda, že ho zabalil do sendviča svojich obvyklých politických floskúl o „zlej“ pravici, či bankách...

Lukáš Krivošík

Dianie okolo Váhostavu sa stále vyvíja a rovnako aj návrhy na riešenie situácie malých nezabezpečených veriteľov. V čísle .týždňa, ktoré vychádza v pondelok, sa týmto návrhom kriticky venujeme a prinášame aj rozhovor s Milanom Blahom, jedným z nespokojných veriteľov, ktorí protestovali minulý týždeň pred Národnou radou.

Včerajšie rokovanie premiéra opäť celú vec o niečo posunulo. Nejde len o konkrétne riešenie veriteľov Váhostavu, ale tiež o všeobecnú úpravu konkurzov a reštrukturalizácií, aby sa do budúcnosti podobné prípady neopakovali. Zdá sa, že Robert Fico vypočul volanie živnostníkov, ktorí požadujú, aby osobu správcu v reštrukturalizáciách vyberali veritelia a nie dlžník.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite