Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Študenti nech balia hydinu

.denisa Gdovinová .názory

Ak si študent stavebnej fakulty košickej technickej univerzity klikne na odkaz „pracovná príležitosť“, bude sklamaný. Teda, pokiaľ neštuduje na to, aby balil v Nemecku hydinu.

Denisa Gdovinová

„Človek konečne uzrie na stránke svojej fakulty link na pracovnú ponuku v zahraničí, tak v nádeji, že konečne asi má nejakú šancu získať užitočnú prax do budúcnosti, naň klikne a zistí, že škola mu ponúka prácu pri spracovaní a triedení polotovarov z hydiny na automatizovanej linke. Palec hore pre SVF,“ píše Katarína na Facebooku. Študuje Stavebnú fakultu Technickej univerzity v Košiciach a nechce ísť baliť hydinu. Ani cez prázdniny.

Zamestnávateľ študentku nepresvedčil ani skvelými výhodami, ktoré v ponuke uvádza. Sú to samé super veci ako možnosť cestovať po krajine počas voľna, či možnosť zakúpiť polotovary z hydiny za výhodnú cenu, no a možnosti varenia si na hoteli v kuchynkách sa nedá odolať.

Dôležitá je ale iná vec. Mesačná hrubá mzda od 950 až do 1 048 eur. A to bez dane. Zamestnávateľ vyzdvihuje, že daň z príjmov študenti v Nemecku neplatia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite