Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Lekár: Cez farmafirmy unikajú miliardy eur

.marek Vagovič .názory

Nedávno polícia obvinila chirurga Viliama Fischera z prijímania úplatku. Vzápätí lekár Peter Lipták priznal, že berie od pacientov dary. Najviac peňazí zo zdravotníctva však uniká cez farmafirmy, myslí si bývalý riaditeľ nemocnice v Banskej Bystrici Ladislav Laho.

Marek Vagovič

Vlani na jeseň som sa stal jedným z mentorov investigatívneho tímu Lovci a Zberači, ktorý sa prihlásil do študenskej novinárskej súťaže. Organizuje ju České centrum pre investigatívnu žurnalistiku a mimovládna organizácia Zaostřeno. Témou je korupcia v zdravotníctve, výsledky budú vyhlásené 27. februára 2015 v Prahe. Lovci a zberači sa rozhodli preveriť anonymný podnet, z ktorého vyplýva, že minulý rok bola skupina slovenských lekárov za peniaze farmaceutických firiem na dovolenke v Karibiku. V rámci preverovania tejto kauzy urobili dvaja členovia tímu – Ján Kuciak a Pavol Hirka – veľký rozhovor s bývalým riaditeľom nemocnice v Banskej Bystrici Ladislavom Lahom.

Tu je krátka ukážka:

.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite