Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Keď rozdáva lekcie Mika

.marek Vagovič .názory

Riaditeľ RTVS argumentoval pri zrušení relácie Lampa aj hrozbou súdneho sporu za 150-tisíc eur. V čase, keď bol Václav Mika šéfom Markízy, pritom dostala táto televízia pokutu za propagáciu mafie.

Marek Vagovič

Keď riaditeľ RTVS minulý týždeň rokoval so Štefanom Hríbom o budúcnosti Lampy, vytiahol aj hrozbu ďalšej pokuty: za reláciu, v ktorej bol jeho hosťom vtedajší policajný prezident Jaroslav Spišiak. Spišiak totiž v rámci diskusie s Hríbom kritizoval aj svojho bývalého kolegu, ktorý teraz žiada od RTVS odškodné vo výške 150-tisíc eur. Súd síce v tejto veci zatiaľ nerozhodol, no Václav Mika to využil ako zámienku, aby mohol zrušiť Lampu. Spoločnosť W Press, ktorá ju vyrába (vydáva aj časopis .týždeň), je totiž podľa šéfa RTVS problémový partner.

.mafián v Markíze

V prípade Miku už takýto prístup neprekvapí: podobne argumentoval aj v čase, keď bol riaditeľom Markízy. Táto televízia mala totiž kedysi veľmi solídnu investigatívnu reláciu Paľba. Mika ju však medzičasom pochoval, keďže jej tiež hrozilo viacero súdnych sporov. Keby podobne uvažovali všetci majitelia (šéfovia) médií, dnes by už nemal kto ísť mocným po krku. Časopisu .týždeň napríklad v roku 2011 hrozilo až deväť súdnych sporov: http://www.tyzden.sk/nazivo-doma/kto-chce-znicit-tyzden.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite