Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trochu inak o parížskych útokoch

.lukáš Krivošík .názory

Nebaví vás už línia, v ktorej sa nesie väčšina príspevkov k francúzskym teroristickým útokom na sociálnych sieťach, či v médiách? Tu je pár odkazov na zaujímavé blogy a články od autorov, ktorí radi vybočujú z radu.

Lukáš Krivošík

Aj vám takmer slza vybehla od dojatia, keď ste videli všetkých tých štátnikov ako sa družne prechádzajú ulicami Paríža, aby manifestovali jednotu a odhodlanie brániť slobodu prejavu proti teroristom? Že nie? Asi ani tomuto chalanovi.

Ten pripomína, že na parížskom pochode proti teroru kvôli útoku na satirický časopis Charlie Hebdo, sa zúčastnili niektorí z notorických prenasledovateľov novinárov a potláčateľov slobody slova vo svojich krajinách. Pekný zoznam dal chlapík dohromady. Každopádne, udivuje, kto všetko „je Charlie“...

Otázku Aké je to byť Charlie? si kladie český D-FENS. Pripomína, aké ťažké je vo Francúzsku pre slušného poriadkumilovného občana získať strelnú zbraň. A žiaľ, žandár zo Saint Tropez je na niektoré kalibre tiež akosi prikrátky. Slovami autora:

Na místo incidentu se dostavili po deseti minutách tři policisté beze zbraní na jízdních kolech. Byla to taková sluníčková patrola pravdy a lásky a také to podle toho dopadlo. Asi se ani nepředpokládalo, že by měli chránit občany před lumpy, protože měli nějaké jiné poslání, například kasírovat řidiče.

Dobré sú aj diskusie pod článkom. Čitatelia sa už predháňajú v tipovaní, koľko bude Hollandovi trvať, kým navrhne spásonosné riešenie v podobe ešte prísnejšej regulácie strelných zbraní.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite