Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poprava Radoslava Procházku

.marek Vagovič .názory

Líder Siete má problém, ktorý ho môže stáť sľubne sa rozvíjajúcu kariéru. Politik, obvinený z trestného činu, totiž automaticky stráca na dôveryhodnosti. Tým viac, že financovanie Procházkovej strany vzbudzuje od začiatku vážne pochybnosti. Prečo však prokuratúra rovnako intenzívne neskúma aj podnikateľské zázemie Smeru?

Marek Vagovič

Generálna prokuratúra (GP) obvinila Procházku zo zločinu skrátenia dane a poistného “v štádiu prípravy”. Dôvodom je, že predseda Siete údajne požiadal Igora Matoviča, či by nemohol zaplatiť časť inzercie v prezidentskej kampani bez dokladov (načierno). Dôkazom má byť aj nahrávka, ktorú zverejnil “whistleblower” Matovič. Aby bolo jasné: nechcem obhajovať spôsob financovania politických aktivít Radoslava Procházku.

Napokon, začiatkom leta som na tomto mieste napísal: “Procházka začal zbierať peniaze vlastnou hlavou podobne ako Fico, aby ich potom rozpísal na svojich kamarátov, straníkov a ľudí z volebného štábu. Rozdiel je zrejme len v tom, že Smer zobral od sponzorov viac. Dôsledok však môže byť rovnaký: podobne ako v prípade Fica totiž hrozí, že aj Procházkovi sponzori raz budú žiadať protihodnotu vo forme štátnych zákaziek.”  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite