Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako poraziť oligarchov

.marek Vagovič .názory

Je postrachom skorumpovaných politikov. So skrytou kamerou často odhaľuje aj špinavé praktiky mafie. Viackrát ho chceli zabiť, takže sa musel skrývať, alebo chodiť s ochrankou. Nedávno nachytal známeho obchodníka so zbraňami. Český novinár Janek Kroupa.

Marek Vagovič

V utorok 7. októbra sme otvorili druhý ročník Mediálnej školy .týždňa. Jedným z mojich hostí bol aj český novinár Janek Kroupa, ktorého na Slovensku poznáme najmä vďaka kauze Pandur. Janek hovoril viac ako hodinu a bol to naozaj zážitok. Aj naši študenti ho sústredene počúvali, kládli zaujímavé otázky a poctivo si robili poznámky. Hoci ako novinár mám prehľad o väčšine dôležitých káuz, ktoré zverejnil, Janekova prednáška bola vysokou školou investigatívnej žurnalistiky. Pri svojich reportážach ide síce často na hranu, no je nepochybné, že jeho odhalenia treba brať vážne. Svoje o tom vedia skorumpovaní politici, oligarchovia aj mafiáni, ktorí skončili aj vďaka jeho dôkazom v base. S Janekom Kroupom som urobil aj veľký rozhovor pre .týždeň, tu je krátka ukážka:

.v kauze Berdychov gang bolo odsúdených približne 70 ľudí. Už niekoho z nich prepustili na slobodu?

Všetkých s výnimkou Davida Berdycha, ktorý to celé vyzradil.

.spávaš pokojne?

V tejto kauze figuroval aj človek s prezývkou Tony.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite