Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Svedectvo o Babišovi

.marek Vagovič .názory

Najbohatší Slovák síce vyhral súdny spor o svojej minulosti agenta ŠtB, diskusie o jeho podnikaní, úspechoch v politike či ovplyvňovaní médií však neutíchajú. Na svete je aj prvá kniha o Andrejovi Babišovi, ktorá napriek kontroverznej kampani vzbudzuje rozpaky.

Marek Vagovič

Pred niekoľkými týždňami mi prišla poštou publikácia Babiš: Príbeh oligarchu. Autorom je český novinár Tomáš Pergler, ktorý bol osem rokov spravodajcom ČTK na Slovensku. Na chvíľu som spozornel, keďže fenoménu Babiš sme sa podrobne venovali aj v .týždni. Knihu som začal čítať plný očakávania, ktoré vzbudil Pergler aj v rozhovore pre SME. Okrem iného totiž povedal, že odstúpil od zmluvy s vydavateľstvom Mladá fronta, ktoré termín vydania knihy – bez jasného vysvetlenia – niekoľkokrát odložilo. Lepšie promo si ani Pergler nemohol želať.

.hlavne rešerš

Jeho pokus o komplexnejší pohľad na slovenského miliardára Babiša, ktorý je momentálne českým ministrom financií, však celkom nevyšiel. Pergler síce poctivo študoval archívne dokumenty, no výsledkom je len rozšírené agentúrne spravodajstvo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite