Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zbabelec Kotleba

.marek Vagovič .názory

Kedysi chodil s holohlavými kamarátmi v uniforme Pospolitosti provokovať politikov. Dnes sa pred kritikmi schováva na úrade, kde z bezpečnej vzdialenosti vešia prvoplánové transparenty. Banskobystrický župan je skrátka zbabelec.

Marek Vagovič

Pred piatimi rokmi sa vybral Matián Kotleba s početnou partiou extrémistov do Ružomberka, kde sa konala spomienková slávnosť na ľudáckeho politika Andreja Hlinku. Kotleba tam však nešiel oslavovať, ale provokovať a – zviditeľniť sa. Pred zapnutými kamerami sa nebojácne pustil do vtedajšej podpredsedníčky parlamentu Anny Belousovovej, ktorej pripomenul, že Hlinka – na rozdiel od SNS – nekradol a neprivatizoval. Hoci Kotleba nie je bohvieaký rečník, tých pár naučených viet napokon zvládol, takže o publicitu mal v ten večer postarané.

Včera ráno bol župan Kotleba na svojom úrade v Banskej Bystrici. Hoci bolo 70. výročie SNP, medzi jeho účastníkov neprišiel. Bývalí partizáni a povstalci, ktorých označuje za dezertérov a vrahov, ho pritom vyzvali, aby si s nimi túto tému verejne vydiskutoval.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite